För att TravelVu ska kunna få åtkomst till din plats även när appen är i bakgrunden behövs ett antal rättigheter. I de flesta fall så behöver du inte göra något mer än att godkänna de rättigheter den begär, men om du vet att du stängt av platstjänster, haft strömsparläge på eller haft problem med att du fått dåliga resultat så se över dina inställningar i telefonen med hjälp av denna artikel. För att begränsa batterianvändningen så kommer TravelVu att använda accelerometern så att GPSen främst används när du reser och inte när du är stilla. För att det ska fungera behöver du ge appen åtkomst till Rörelse och kondition.

Globala inställningar för alla appar

Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster och säkerställ att platstjänter är aktiverat.

Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Motion och fitness och säkerställ att fitnesspårning är aktiverat.

Gå till Inställningar > Batteri och stäng av Strömsparläge.

Gå till Inställningar > Allmänt > Appaktiviteter i bakgrunden och säkerställ att Appaktiviteter i bakgrunden är aktiverat

Rättigheter per app

Gå tillbaka till huvudsidan för inställningar och scrolla ner till TravelVu och gå in på det alternativet. Vi rekommenderar att följande inställningar är aktiverade för bästa kvalité på datainsamlingen:

• Plats: öppna och kolla att plats är satt på Alltid samt att Exakt platsinformation är På
  • Rörelse och fitness >
  • Notiser > På
  • Appaktiviteter i bakgrunden På. Om alternativet är grått så behöver du gå in på Inställningar > Allmänt > Appaktivitet i bakgrunden och slå på den övergripande inställningen.

För att samla in gps-data behöver inte mobildata vara påslaget så länge du har wifi-åtkomst någon del av dagen. Bearbetning av data kommer då bara ske när du har wifi vilket kan innebär att det tar längre tid innan du får in dina genomförda resor och aktiviteter i appen.

Notiser gör att du tar emot information och påminnelser från undersökningen.

i TravelVu-appen

Öppna TravelVu-appen, tryck på kugghjulet i övre högra hörnet, öppna inställningar och kontrollera att Logga rörelser är aktiverat.